Accountancy

Accountancy voor grote en kleine bedrijven

SBA ontzorgt zowel kleine als grote bedrijven op het gebied van accountancy. We geven u graag fiscaal en bedrijfseconomisch advies, en daarnaast ondersteunen we ondernemers op het gebied van liquiditeitsprognoses, begrotingen, jaarrekeningen, publicatiebalans, tussentijdse cijfers, accountantsverklaringen, investeringsanalyses, aangiften van diverse belastingen, financieringsaanvragen en inbrengverklaringen.

Registeraccountant voor hoogwaardige accountancy

Van oorsprong houdt de RA-accountant zich bezig met de financiële processen van een organisatie. Ook draagt hij zorg voor de financiële verantwoording. Hij controleert jaarrekeningen of stelt deze samen. Maar een RA is ook een adviseur. De registeraccountant is daarbij een vertrouwenspersoon voor het maatschappelijk verkeer. Daarom is het beroep gebonden aan strenge regels. Een accountant moet zich houden aan vijf fundamentele beginselen: professionaliteit, integriteit, objectiviteit, vakbekwaamheid en vertrouwelijkheid.

Onze registeraccountant ziet erop toe dat uw jaarrekening klopt en is bevoegd u een accountantsverklaring te verstrekken over de getrouwheid van deze jaarrekening. Daarnaast beoordeelt onze registeraccountant uw administratie en kunt u bij hem terecht voor complexere vraagstukken op fiscaal en juridisch gebied.

Ik heb een vraag

Bel me terug

Accountancy voor startende ondernemers

Onze klanten zijn zowel gevestigde bedrijven als startende ondernemers. Met een gerust hart kunt u uw accountancy werkzaamheden aan onze accountants toevertrouwen. We vinden het belangrijk om ook starters goed te begeleiden. Dit doen we bijvoorbeeld door hulp te bieden bij het opzetten van een ondernemingsplan en een basis te leggen voor een solide boekhouding.

Kiest u voor een boekhouder of een accountant

Eén van de grootste redenen om een boekhouder of accountant in te huren is groei van uw bedrijf. De controle van de boekhouding is iets waar de boekhouder of accountant specifiek in is opgeleid. Een accountant heeft daarbij de bevoegdheid een verklaring af te geven over de betrouwbaarheid van uw boekhouding. Dat is ook nodig op het moment dat bijvoorbeeld de bank een accountantsverklaring vereist. In de praktijk blijkt het niet eenvoudig om vast te stellen of een bedrijf wel of niet controleplichtig is. Onze accountant kan dit voor u uitzoeken. Als uw bedrijf controleplichtig wordt betekend dat overigens niet dat u de hele administratie moet uitbesteden. U kunt een deel zelf blijven doen. Bijvoorbeeld het verwerken van in- en uitkomende facturen in uw administratie, het beheren van relaties en artikelen en dergelijke. De controle van uw boekhouding dient u echter door een accountant te laten doen.
Let op: een boekhouder heeft deze bevoegdheid niet!

Geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Uiteraard kunt u bij ons vrijblijvend een gesprek aanvragen of een offerte opvragen. Om u een goede indruk te geven van onze werkwijze gaat onze voorkeur uit naar een persoonlijk gesprek, waarin wij al uw vragen kunnen beantwoorden. Aangezien advies maatwerk betreft, verzoeken wij u om telefonisch of via de e-mail contact met ons op te nemen. Indien gewenst kunt u ook gebruik maken van het contactformulier op deze website.

Wij verzorgen onder andere: Boekhouding, Omzetbelasting, Inkomstenbelasting, BTW Suppletie, Jaarrekening, Vennootschapsbelasting, deponeringen bij KvK, Bezwaarschriften belastingdienst, Erfbelasting, Schenkbelasting, Loonadministratie, Opstellen arbeidsovereenkomsten, Verzorgen van werkgeversverklaring, Ondernemingsplan, Opzetten van een administratie in uw eigen software, Verzorgen van uw betalingen, Administratie bij u op locatie, etc. etc.

Wij kunnen online of offline met u samen werken met o.a. de volgende software.
Staat uw software er niet bij? Neem contact met ons en we kijken samen naar de mogelijkheden van uw software.

Accountview – Accountview online via onze eigen server – Acumulus – Caseware – Davilex – Easyadmin – E-boekhouden – Exact – Exact online – Excel administratie (kosteloos aangeboden door ons) – Imuis – Jorrt – Mamut – Moneybird – Offective – Reeleezee – Salonized – Silvasoft – Snelstart – Speedbalance – Tellow

Neem contact met ons op

0492 - 545 324

  • Of vul het formulier in:

    Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Wilt u besparen op uw boekhouding?
SBA werkt met vaste tarieven.

Vraag een offerte aan en vergelijk zelf!