Moneybird

Boekhouden is voor de meeste ondernemers een noodzaak, iets dat (helaas) bij ondernemen hoort. Dat begrijpt Moneybird en daarom is het boekhoudprogramma Moneybird er voor iedereen.

Ondernemers kiezen voor Moneybird omdat het gebruiksvriendelijk en begrijpelijk is, snel werkt en je plezier laat beleven aan je boekhouding.

Het is een alles in 1 pakket en is overzichtelijk zonder verborgen kosten. Alle functionaliteiten zijn in alle pakketten aanwezig. Omdat je als ondernemer verplicht bent om je boekhouding bij te houden kun je ervoor kiezen om dit online te doen in Moneybird.

Waarom zou u zelf gaan boeken?
U verwerkt direct de inkomsten en uitgaven van het bedrijf netjes en overzichtelijk. Hierdoor krijg je altijd inzicht in je cijfers en de financiële situatie zodat je direct weet hoe je bedrijf ervoor staat. 

Hoe werkt online boekhouden in Moneybird

  • Je maakt je offertes en facturen aan en verstuurt ze. Moneybird boekt automatisch je omzet en te betalen btw.
  • Je boekt je inkoopfacturen en bonnetjes in. Moneybird boekt automatisch de kosten in en regelt je voorbelasting.
  • Je leest je banktransacties in en verklaart per transactie wat er gewijzigd is. Moneybird werkt automatisch je balans bij.
  • Eventuele extra boekingen voeg je toe via het memoriaal, zoals loonjournaalposten of een beginbalans.

Het bijhouden van je administratie is niet alleen verplicht, het is ook super belangrijk. Zorg ervoor dat je alle bonnen en facturen van al je inkomsten en uitgaven bewaart en verklaar deze. Let er op dat je altijd het juiste btw tarief gebruikt en op tijd je aangifte doet, zodat je niet in de problemen komt met de Belastingdienst. 

Met Moneybird voldoe je ook eenvoudig aan de bewaarplicht van de Belastingdienst. Ook al stop je met je bedrijf. Door inkomende documenten meteen toe te voegen, raak je nooit meer een belangrijk document kwijt en met onze zoekfunctie heb je zo dat ene bonnetje weer gevonden.

Via Moneybird kun je ook offertes maken in een handomdraai. In enkele stappen maak je een offerte gebaseerd op de wensen en behoeften van jouw klant, natuurlijk helemaal in jouw huisstijl. Door de verschillende manieren van accepteren en ondertekenen, kun je snel overgaan tot levering. In het offerte overzicht zie je direct welke offertes aandacht nodig hebben.

De rapportages worden automatisch bijgewerkt bij elke factuur die je verzendt, document dat je opslaat en banktransactie die je koppelt. Wanneer je bijvoorbeeld wil investeren in je eigen bedrijf, kun je snel zien hoe je er financieel voorstaat en zijn er geen nare verrassingen meer aan het einde van het jaar.

Neem contact met ons op

0493 – 782 290

  • Of vul het formulier in:

    Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Wilt u besparen op uw boekhouding?
SBA werkt met vaste tarieven.

Vraag een offerte aan en vergelijk zelf!