TOZO 5

06 juli 2021, 13:52

Tozo 5 vanaf nu aan te vragen of te verlengen
We zijn in Nederland goed op stoom met de vaccinaties, de coronamaatregelen worden versoepeld en de economie toont zich veerkrachtig. Dat is goed nieuws. Maar we zijn nog niet helemaal in het ‘nieuwe normaal’. Want een van de maatregelen die wel wordt verlengd is Tozo. Tozo nummer 5 inmiddels. Ondanks de goede macro-economische vooruitzichten zijn er nog genoeg branches en ondernemers die het zwaar hebben. Die nog een zetje kunnen gebruiken om er na corona weer tegen aan te kunnen. Tozo 5 kan net die hulp bieden. Naast Tozo 5 kunt u in deze nieuwsbrief lezen over schuldhulp en ondersteuning bij de doorstart of afbouwen van een onderneming. Ook vindt u meer info over de versoepelde voorwaarden van de Tozo-bedrijfslening. 

Tozo 5
Vanaf 1 juli gaat Tozo 5 in die loopt met tot en met 30 september 2021. Aanvragen van Tozo 5 kan vanaf nu. Ondernemers die reeds Tozo 4 ontvangen kunnen een korte verlengingsaanvraag indienen. Als u dit tijdig doet, dan zal de uitkering levensonderhoud gewoon doorlopen zonder onderbreking.

Nieuwe aanvraag
Heeft u niet eerder een Tozo-uitkering ontvangen of is de Tozo-uitkering drie maanden of langer geleden gestopt, dan moet u een volledige nieuwe aanvraag Tozo 5 indienen. Gaat het om een nieuwe of aanvullende aanvraag voor een lening voor bedrijfskapitaal? Ook dan moet het volledige aanvraagformulier Tozo 5 worden ingevuld.

Vragen over uw bedrijfssituatie en -toekomst
Naar verwachting stopt op 1 oktober de Tozo-ondersteuning. Belangrijk dus om u te beraden over uw werkzame en bedrijfsmatige toekomst zonder Tozo. Bij de aanvraag van Tozo 5 stellen wij een aantal vragen over uw financiële situatie en aan welke hulp u behoefte hebt. Zodat we u op maat kunnen ondersteunen als u daar behoefte aan hebt.

Tozo 5 in het kort

·         Van 1 juli tot en met 30 september 2021

·         Uitkering levensonderhoud en/of lening bedrijfskapitaal

·         Inkomensaanvulling tot en met het sociaal minimum

·         Partnerinkomenstoets blijft van kracht

·         Geen vermogenstoets

·         Aanvragen kan vanaf nu op senzer.nl

·         Aanvragen in de maanden juli en augustus gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 juli. Aanvragen in september gelden met terugwerkende kracht tot 1 augustus.

·         Is opvolger van Tozo 4 die op 30 juni stopt.

Neem contact met ons op

0493 – 782 290

  • Of vul het formulier in:

    Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Wilt u besparen op uw boekhouding?
SBA werkt met vaste tarieven.

Vraag een offerte aan en vergelijk zelf!